Gnällspiken ryter till igen

Ja, visst är det kritik igen som jag framför. ”Tankar för framtiden” ska vara motto för inlägg på denna blogg. Men det hjälps inte – då och då stannar jag upp och ägnar några rader åt det som är och det som varit.

Idag gäller det Studie- och yrkesvägledningen i kommunen. Med mycket god inblick hur det stod till skrev tre företrädare för Vänsterpartiet en motion. Läs motionen och begrunda en stund om det inte är ett yrkande av den arten som man borde kunna förvänta sig av sina politiska företrädare. Vi ville något, vi ville ha en studie- och yrkesvägledning med god kvalité.

I två nämnder lämnade förvaltningen sina synpunkter på motionens begäran och föreslog att göra på annat sätt. Läs barn- och ungdomsförvaltningens skrivelse, gymnasieförvaltningens skrivelse finns inte diarieförd. Därefter beslutade dels barn- och ungdomsnämnden, dels gymnasienämnden. Kommunstyrelsen lämnade sitt förslag till kommunfullmäktige, varpå motionen avslogs. Lena Eckerbom Wendel (M), ordförande BUN och Henrik Josten (M), ordförande GY försäkrade fullmäktige ”att läget var under kontroll” och att det skulle utredas hur studie- och yrkesvägledningen skulle samordnas för att gälla all utbildning i hela kommunen.

Motionen skrevs i november 2010, kommunfullmäktige beslutade i april 2011.

Nu på onsdag kommer kommunstyrelsen under punkt 25: Delegationslista ”notera redovisningen och lägga förteckningen till handlingarna”.  Där finns kommundirektörens delegationsbeslut i ”ärendet”, ett beslut som är helt i sin ordning. Det har nämligen inte hänt någonting överhuvudtaget, konstaterar han. Och nu när gymnasieskolans verksamhet sammanförs med gymnasieskolorna i Trollhättan är det väl inte heller att räkna med att frågan kan hanteras – ärendet avskrivs.

Så går det till i Vänersborg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.