Så här kan det bli bättre

Blir det som man tänkte? Under många år kunde jag vara tämligen förvissat om en sak: Framförde jag en tanke, ett önskemål, ett yrkande som Vänsterpartist i Vänersborg, så var det alltid samma resultat, det blev aldrig som jag ville, det blev för det mesta nästan tvärtom.

Är en förändring på gång? Jag är inte säkert men visst, det händer nu allt oftare att mina förslag gör intryck, besluten blir allt oftare som jag vill se det . eller åtminstone nästan som jag vill ha det.

Ta frågan om kommunens vision – kommunledningen presenterade hösten 2011 ett korkat förslag att pressa fram i expressfart ett nytt dokument som skulle förnya vår vision. Visserligen var jag inte ensam om att protestera, men jag var nog den ende som gick så långt att ge uttryck för mina tankar i en reservation.  [Rätt, det låter konstigt, men jag reserverade mig faktiskt fast beslutet om återremiss var enhälligt från alla femton ledamöter i kommunstyrelsen.]

Ärendet kommer nu tillbaka till kommunstyrelsen och jag kan konstatera att förslaget blev ”hur bra som helst”. Läs min reservation från november 2011 – se därefter vad som nu föreslås:

September 2012               Fullmäktige    Helkväll: Riktlinjer för visionen

Okt – nov 2012                  Kommunstyrelsen   Formulera en idé till vision

Dec 2012 – april 2013     Remiss och enkät till Ungdomsrådet, Näringslivsrådet, Rådet för funktionshinderfrågor, Pensionärsrådet, alla föreningar i kommunen, kommunala bolag, samtliga nämnder, Folkhälsorådet, Demokratiberedningen, Medborgarna genom webbenkät.

Maj – augusti 2013               Kommunstyrelsen   Utifrån idén och alla synpunkter – sortera och prioritera

Augusti 2013                        Organisationer, allmänhet   Återkoppling och synpunkter

September 2013                 Kommunfullmäktige    Helkväll: Värdera, väga samman och prioritera

Okt – nov 2013                    Kommunstyrelsen    Formulera och bereda förslag till beslut

December 2013                  Kommunfullmäktige     Beslut om vision

Kan det här bli bra? Visst, det finns hopp. Det kan bli något bra i Vänersborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.