Frågar man inte får man inga svar

På onsdag är det fullmäktiges marsmöte. Ordföranden har bett de nio partiernas gruppledare om en träff två dagar innan. Det är nu snart ett år sedan reglementet ändrades och ett flertal tillfälliga regler bestämmer hur fullmäktige under pandemin kan fortsätta att sammanträda.

Jag hade gärna velat se att översynen av regelverket skulle skett lite tidigare. Nu blir det i sista stund vi får veta om ett anförande får lov att vara något längre än tre minuter. Om interpellationer och frågor även fortsättningsvis endast dokumenteras som en sorts ”skriftliga bilagor till kvällen”. Någon debatt får inte föras, så bestämde de tillfälliga reglerna.

Jag kan inte vänta till tisdag på ett besked. Då vore det oanständigt att ställa en interpellationsfråga och begära att få svar dagen efter. Därför har jag redan lämnat in mina frågor.

Den första interpellationen riktar sig till Dan Nyberg, ordföranden i socialnämnden: ”Baseras nämndens detaljbudget på ett felaktigt antagande?” I en tidigare blogg skrev jag om mina funderingar. Därför blev jag inte särskilt förvånad när det postvändande kom ett svar från Dan Nyberg.

Den andra interpellationen följer upp tidigare frågor kring arbetsförmedlingens avveckling i Vänersborg. Kommunstyrelsens ordförande, Benny Augustsson, har då uppgett att han inte har förlorat tron på att det kommer att ordna sig. Med rubriken ”Arbete, arbetsmarknad, arbetsförmedling, arbetslöshet” ber jag om följa: ”Kan kommunstyrelsens ordförande ge en fyllig beskrivning över läget på arbetsmarknaden och situationen för arbetssökande i vår kommun?”

Årsmötet för Vänsterpartiets lokalförening har nyss slagit fast att ett styrelsebeslut från februari 2019 fortsätter att gälla: På lokalföreningens hemsida får det inte finnas länkar till denna min blogg. Jag anser att det i sin tur inte behöver hindra mig från att länka till Vänsterpartiets hemsida. Ta gärna en titt på fliken ”förtroendevalda, miljö- och hälsoskyddsnämnden” – jag är stolt över några partikamrater som med sitt kunnande och sin kompetens lyckas ändra kommunala beslut till det bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.