Slutet bra, allting bra?

Vice talman avslutade dagens sammanträde i riksdagens kammare med orden: ”… och därmed är dagens, årets och årtiondets sista interpellationsdebatt avslutad”.

Så kunde det också låtit i onsdags när kommunfullmäktige i Vänersborg möttes. Där var de sista tre interpellationerna inlämnade av Vänsterpartiets ledamöter. Årets tre första kom för övrigt också från Vänsterpartiet. Av årets tretton interpellationer kom tolv från Vänsterpartiet, den trettonde kom från SD.

Lika snävt är det inte i riksdagen. Fast dagens, årets och årtiondets sista fyra (eller tre) interpellationer stod också Vänsterpartiet för, frågorna inlämnades av Amineh Kakabaveh, Lorena Delgado Varas, Håkan Svenneling och Daniel Riazat och avsåg i tur och ordning Iran, Chile, Israel och det fria skolvalet.

I efterhand kan man se och lyssna på debatterna på riksdagens hemsida.

För egen del inväntar jag också senare ikväll eller lördag morgon snabbprotokollet. Det var ”samtalet” mellan utbildningsministern Anna Ekström och vår utbildningspolitiskt ansvariga Daniel Riazat som ska hamna i lilla referensarkivet. Skillnader mellan Vänsterpartiets och regeringens inställning kring det ”fria skolvalet” klargjordes. Utbildningsministern inbjöds av Daniel Riazat att även berätta om en annan skillnad, att vara socialdemokrat i vardagen och i valrörelsen och socialdemokrat i regeringen.

Jag skickade en rad till våra riksdagsledamöter för att visa uppskattning. De flesta av alla 349 ledamöter hemförlovades redan i onsdags.

Men så är det, somliga tycker sig ha gjort ”allt” och nu blir det en längre paus från det ”parlamentarisk-politiska” arbetet. Jag vet att ett mindre antal revisionsrapporter lämnades in på kommunkansliet för någon dag sedan. Och framförallt, efter helgledigheten har konsultföretaget Public Partners för avsikt att avge sin slutliga, skriftliga rapport – ”genomlysningen” som så många av majoritetspolitikerna i Vänersborg har så stora förväntningar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.