Äldreomsorg – vad betyder fullmäktiges budgetbeslut?

Att kommunfullmäktige inte beviljade nämndernas begäran om utökade resurser för kommande år har det berättats om i medierna, i våra bloggar och övriga sociala medier.

Det kommer enskilda frågor om vissa områden i den kommunala verksamheten. I flera mail efterlyses klarhet kring ÄLDREOMSORGEN.

Jag är inte längre på plats i socialnämnden. Jag hänvisar till Marianne Ramm och Ninja Balaj, ledamot och ersättare i nämnden – båda har säkerligen detaljkunskaper.

Men jag kan här kort redovisa vad som finns av intresse i underlaget för nämnden och för kommunfullmäktige.

Först ett avsnitt ur socialförvaltningens verksamhetsberättelse för 2018. Här en sammanställning över det arbete som görs i enheten ”Vård och omsorg” och ”Vård, stöd och utredning”. [Verksamhetsberättelsen fanns på fullmäktiges ärendelista i maj.]

Den andra texten är socialförvaltningens och socialnämndens information till budgetberedningen och även kommunfullmäktige, vilka tilläggsbehov som föreligger för äldreomsorgen. [Behandlades av fullmäktige i juni, beviljades inte.]

Sedan vill jag lägga till ett bildspel som finansminister Magdalena Andersson använde sig av, när hon för en knapp månad sedan talade vid en pressträff på ämnet ”Sveriges äldre har rätt till välfärd av hög kvalitet”.

När regeringen den 18 september lägger förslaget till statens budget 2020 får vi veta hur mycket finansministern lyckades ta hänsyn till uppgifter i denna, sin egen presentation om äldreomsorgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.