Då ljuger de ….

Tänk att det inte går att bara släppa alla tankar. Det är nu som det var då.

Då, 2007, argumenterade jag i kommunstyrelsen och predikade från talarstolen i kommunfullmäktige, hånades från många, men jag framförde mina yrkanden och jag skrev mina reservationer. Då var det frågan om att stoppa ett bygge som skulle kosta 140 miljoner.

Utan att det någonsin fattades ett beslut om annat, så blev räkningen cirka 300 miljoner.

Nu då? Jag har vid flera tillfällen velat höra om det finns något intresse hos kommunledningen att överväga om och hur skadan kan mildras. Det behövs beslut som ger svar på i huvudsak tre frågor: Vill och kan vi hitta någon som vill överta Arenan eller samäga den med kommunen? Vilka förändringar måste till för att byggnaden Arenan kan användas så att intäkterna kommer i närheten av driftskostnaden? Finns det en utväg – en Arena utan is?

James Bucci från Vänsterpartiet fick gehör för sin motion där han föreslog att kommunfullmäktige skulle besluta ”att initiera en utredning och granskning om huruvida förtroendevalda, anställda och/eller anlitade konsulter har brutit mot av Riket antagna lagar eller av kommunen antagna reglementen i samband med projekt Arena Vänersborg”.

Kommunfullmäktige beslutade att bifalla motionen och uppdrog åt kommunstyrelsen att genomföra aktuell utredning i enlighet med motionen.

Det var inte ett enhälligt beslut, ledamöterna från S och C avslog tanken att ge uppdrag till denna utredning.

Hur som helst, nu finns den. Och finns den så gäller det att ta ställning till den. Kommunfullmäktige beslutade nämligen också: ”Utredningen ska redovisas till kommunfullmäktige när den är avslutad.

I inledningen av utredningen står att läsa: ”Utredningen har genomförts genom intervjuer och dokumentstudier. En dokumentförteckning och de intervjuade framgår av bilaga 1. Samtliga intervjuade har givits möjlighet att sakfelsgranska rapporten. Inom ramen för utredningen har följande personer tillfrågats att  delta i intervjuer men avböjt: 

• Ordförande i barn- och ungdomsnämnden under perioden 2006 till oktober 2009. 
• Ordförande i barn- och ungdomsnämnden under perioden oktober 2009 till juni 2010. 
• Ordförande i kommunstyrelsen under perioden 2006 till 2010. ”

I lokaltidningen TTELA finns en notis om detta med rubriken ”Nyckelpersoner har blivit lämnade utanför”. I notisen läser man: ”Lars-Göran Ljunggren blir upprörd när han hör vad revisorerna har skrivit. – Då ljuger de. Jag har inte avböjt något.

Lars-Göran Ljunggren har platsen bredvid mig i sessionssalen. Han är inte alltid närvarande. Men med tanke på att han önskar bli återvald till kommunfullmäktige är det ju inte tänkbart att han missar sammanträdet när utredningen finns på dagordningen. Då kan han ta ställning till det som står i rapporten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.