En fråga – men inget svar

Det var debatt i riksdagen igår, budgetdebatten. Det förekommer ”anföranden”, ”repliker” och ”replikskiften”. Det ställs frågor – men det blir sällan något svar. Tack och lov är det dock inte alltid så illa som följande exempel visar. Ulla Andersson (V) ställer en fråga till Nils Åsling (C) i anslutning till hans anförande: ”Men varför, Per Åsling, ska 1,2 miljoner elever enbart få 15 kronor per elev till läxhjälp medan de som har rika föräldrar faktiskt får mellan 1 500 och 3 000 kronor per skalle? Varför gör ni så?

Läs hela det korta replikskiftet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.