Många bollar i luften

Tankar om framtiden – finns det plats för någon eftertanke kring Arena Vänersborg? Det gör det, det ser ut som att det händer mycket. Men skenet bedrar. Alla ansträngningar att börja tala om en framtid för Arena Vänersborg har hittills inte fört fram positionerna.

11 juni 2012 beslutade barn- och ungdomsnämnden ”att hos kommunstyrelsen efterfråga riktlinjer för Arena Vänersborgs framtida användning”. Handlingen registrerades tre dagar senare på kommunkansliet. Fler skriftliga handlingar finns inte, men visst, det har ju bara gått fem månader sedan dess.

En annan handling har inte heller fått ett svar som registrerats som en utgående handling. Det gäller en skrivelse som ställdes till våra tre kommunalråd Lidell, Dahlin och Ekström. Brevet slutar med raden ”Med förhoppning om att ni politiker kan påverka beslutet!!!” Det handlar om en konsert som planeras i Arenan på Luciaafton. Uppenbarligen har socialförvaltningen i enlighet med gällande regelverk sagt nej till önskemål om servering av alkoholhaltiga drycker vid denna tillställning. Det kanske inte blir något svar från våra kommunalråd, eftersom jag tar för givet att de har god kännedom om regelverket och vem som har ansvar att bevilja tillfälliga serveringstillstånd.

Just ”socialen” vill lämna ett bidrag till att nysta i några oklarheter kring kommunens problembarn. Ordförande Tove af Geijerstam inbjuder presidier och förvaltningschefer som berörs av Arenafrågor till en ”diskussion om Arena Vänersborg”.

På annat håll fortskrider förhoppningsvis också arbetet. Revisorerna Ernst & Young arbetar sedan tre månader tillbaka med uppdraget ”Utredning Arena Vänersborg”. Jag ser med förväntan fram emot en redovisning av uppdraget. Läs gärna punkt 2 ”Bakgrund och vår förståelse för uppdraget” och punkt 3 ”Utredningens syfte”.

”När det begav sig” redovisade Vänsterpartiet Vänersborg på sin hemsida många dokument som belyste vem som stod bakom vilka galna beslut. Eftersom partiets hemsida begåvades med en annan server och ändrade inställningar, fungerar tyvärr inte många av länkarna.

Men jag hänvisar också till Stefan Kärvlings blogg där Arena Vänersborg förekommer oftare än på min egen blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.