Mycket att läsa …

Fördelar och nackdelar: Fördelen är att jag i anslutning till ett inslag på nyheterna allt som oftast direkt kan ta fram rapporten / utredningen / bakgrunden och källan. Det krävs bara att komma ihåg ett namn, en rubrik, några nyckelord och så kan jag googla mig fram. Nackdelen: Det dåliga samvete, allt för mycket hamnar på listan ”Read it later” som en påminnelse att ”läsa när jag har tid”.

Två aktuella exempel: Bengt Westerberg lämnade till integrationsminister Erik Ullenhag betänkandet ”Främlingsfienden inom oss” med tio konkreta förslag. Punkten ”Lärarlyft med inriktning på mänskliga rättigheter” var avsnittet som blev mest omtalat i nyheterna. Här tittade jag efter och blev besviken. Utredaren nämnde överhuvudtaget inte det arbete som gruppen kring MOD (Mångfald och dialog) stod för i början av nittiotalet. Synd, deras pedagogiska vinkling med värderingsövningar i anknytning till Augusto Boal och Katrin Byréus arbete med FORUMSPEL borde ha funnits med. Jag vet vilket värdefullt arbete som gjordes på Dalboskolan på den tiden.

Men visst, när tid finns så ska jag nog läsa mer av det Bengt Westerberg har lagt fram.

Än mer spännande och aktuell känns en annan utredning: ”Somalier på arbetsmarknaden -har Sverige något att lära?” En uppslagsbok för förvaltningen i Vänersborg och för politikerna – kanske? Mina tankar när jag bläddrade (scrollade) genom skriften återkom gång efter annan till samma fråga. Jag är ju politiker i Vänersborg, men fattar jag egentligen några beslut i frågor som gäller våra invandrare här i kommunen?

Den tanken kunde jag inte släppa – och nu har jag skrivit en interpellation (fråga) till kommunstyrelsens ordförande, Gunnar Lidell. Svar på frågan och debatt kring mina funderingar blir det sedan vid kommunfullmäktiges sammanträde den 12 december.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.