Också ett svar …

Tre gånger har jag i mars och april haft interpellationsdebatter om äldreomsorgen med socialnämndens ordförande, Dan Nyberg, S.

Tre bra debatter, tre sakliga debatter.

Det stannade vid tre.

Här beskedet jag fick inför ytterligare en debatt i morgon på fullmäktige. Nu gäller det frågorna jag redovisade på min blogg: ”Ska kommunen avstår 17,5 miljoner?

Här Dan Nybergs besked:

Svar på interpellation från Lutz Rininsland ”Förvirrande underlag inför viktiga beslut”

-Lutz Rininsland har ställt några frågor om hur man ska tolka det beslut om MRP 2022 som förvaltningen tagit fram och som tre ansvarsfulla partier i nämnden fattade beslut om den 20 april 2021. Mitt svar är att de frågorinterpellanten ställer med all tydlighet framgår i förvaltningens underlag och bör tolkas av den som läser handlingen. Flera i nämnden ansåg att förvaltningens skrivning var tydlig och konsekvensbeskrivningarna lättbegripliga.

Kommunen befinner sig just nu mitt i en budgetprocess och som avslutas först då ma kommunfullmäktige fattar sitt beslut, sannolikt i juni. Interpellanten får enligt min mening vänta med mina svar till processen är över och budgeten fastställd. Att i detta skede svara på frågor från partier som inte deltog i nämndens bestut och därmed själva inte redovisat en uppfattning blir enligt mig inte meningsfullt. |

Jag anser det beklagligt att det bara var tre partier som tog sitt ansvar i nämnden och visade beslutskapacitet. Det är också ett sätt att visa respekt inför förvaltningens ansträngningar att ta fram ett välunderbyggt underlag. Det är i nämnden som expertkunskapen finns och det är där man borde redovisa sin uppfattning i en så viktig fråga som budgeten. Nu hari stället de partier som inte deltog i beslutet hänskjutit avgörandet till andra politiska nivåer i kommunen och där kompetensen kanske inte är lika stor som den är i nämnden.

Dan Nyberg Socialnamndens ordförande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.