Ingenting förvånar längre

Tittade genom kommunala handlingar. Samhällsbyggnadsnämnden förväntas i morgon ställa sig bakom ett förlikningsavtal som kostar kommunen 189 800 kronor.

Tja! Är väl okey? För så här motiveras detta: ”När köparna påbörjade markarbetena uppdagades en igenfylld branddamm. Branddammen har inte kunnat upptäckas genom den undersökningsplikt som föreligger vid ett fastighetsköp.

I mars 2011 lämnades det en motion till kommunfullmäktige som gällde just samma område, samma detaljplan. Ur brödtexten framgår följande: ”I sista stund tog kommunen hänsyn till de boendens hänvisning till den rödlistade och skyddade salamanderarten, som alltid funnits i området. De boende är mycket tacksamma för att kommunen beställde inventeringen. Nu finns det ett underlag för att ett gammalt önskemål möjligen kan förverkligas. Mitt i det lilla grönområdet fanns en gång en branddamm för området. Det var just branddammen som var skälet till att sällsynta djurarter hade sitt boende och sin tillflykt där. Självfallet finns nu förhoppningar att återställa branddammen, inte bara som ett historiskt minne utan mest för att bidra till att växter och djur åter kan få en plats för sitt fortbestånd. Önskemålet går hand i hand med tanken att ”sköta” området och att förbättra närliggande ”utflyktsplatser” för skolundervisningen.”

189 800 kronor !!! Kul att det uppdagades!

Vis av erfarenhet vågar jag mig på en djärv gissning: Det har förekommit att enstaka ärenden utgår från dagordningen när ny information har kommit till. Fast, å andra sidan, 2011 – inte precis ny information!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.