En mycket enkel fråga

Kommunfullmäktige sammanträder varje månad sedan några år tillbaka i Festsalen i Folkets Hus. Det fungerar tillfredsställande. Men visst saknas teknisk utrustning som skulle underlätta arbetet.

Därför ställer jag en fråga till kommunstyrelsens ordförande som jag tror besvaras på onsdag. Jag antar att fler ledamöter än jag vill få besked.

Själv kan jag säga att jag blickar framåt. I oktober 2014 föll det på mig att som ålderspresident välkomna ledamöterna till en ny mandatperiod. Det gjorde jag i gamla sessionssalen som revs förra året. I oktober 2018 välkomnade jag från podiet i Festsalen i Folkets Hus.

Nu hänger det inte på mig hur det blir 2022. Nominerar Vänsterpartiet mig på valbar plats? Får Vänsterpartiet tillräckligt många röster? Men om – då är jag nyfiken på att veta i vilken sal jag får äran att öppna fullmäktige. 2022 är nog sista chansen ….

Fråga till kommunstyrelsens ordförande

Förs planeringen för en permanent lösning framåt?

Fullmäktiges första sammanträde detta nya år i Festsalen i Folkets hus.

Visserligen ordnas här allt till belåtenhet.

Men nog var det så att vi just hade lärt känna fördelarna med modern teknisk utrustning som gör våra sammanträden effektivare, när beslutet kom att stänga och sedermera riva vår sessionssal intill kommunhuset.

Det har funnits många tankar, diverse uppslag, samtal och förhoppningar att vi skulle återvända till en sal med alla moderna faciliteter. En sal för vårt fullmäktige och för andra som också skulle dra nytta av en permanent lösning i Vänersborg.

Jag ställer därför den enkla frågan: Vad kan kommunstyrelsens ordförande berätta om det som görs för att hitta en lösning?

Lutz Rininsland                                                   2020-02-07

En reaktion på ”En mycket enkel fråga

 1. rune

  Ja, frågan är mycket relevant då Vänersborgs kommun lyckats med ännu en långbänk. Denna fråga dyker upp med jämna mellanrum allt sedan den tidigare sessionssalen började lukta mögel, stängdes och sedermera revs.
  Eller var det kanske garverilukt från dåtidens garveri som fanns på kvarteret Myrten.

  Det går sannolikt rysningar hos kommunens skattebetalare när det ryktas att kommunen ska bygga något …. ty då rullar miljonerna och med erfarenhet blir det alltid minst dubbelt så dyrt.
  Dan Åberg och Henrik Josten lämnade in en motion redan år 2016 där de föreslog att utöka utredningen, tänka i ett vidare perspektiv och inkludera kvarteret Läroverket och den redan befintliga byggnaden istället för som Marie Dahlin förordade att bygga ny sessionssal på samma plats som den gamla.

  Man kan undra varför det krävs byggnadsinvestering för kanske bortemot 100 miljoner för att kommunfullmäktige ska ha en plats att sammanträda en gång i månaden. Att inkludera regionfullmäktige för att få hyresintäkter är väl ändå att famla efter riskorn. (regionfullmäktige verkar ändå fungera fullgott genom de sista två åren så varför inkludera dem i diskussionen ?)

  Några förslag som plats för sessionssal och sammanträdeslokal för Vbg kommunfullmäktige:
  1. Använd Aulan på kvarteret Läroverket. Gör tillbyggnad av toaletter, foajé och cafeteria för cirka 100 sittande. Det är bra med kommunägda lokaler i första hand.
  2. Använd Norra Skolan. Skolan kommer ersättas med ny skola 2023 och kan då med enkelhet anpassa en hel våning till att bli sessionssal och cafeteria.
  3. Använd Nuntorp naturbruksskolas lokaler (KF kan sammanträda utanför Vänersborg utan att det gör ont)
  4. Aula/samlingslokal vid den centralortens nya skola (”Holmängens skola”)
  5. Använd Stora biografen.

  Invånarna informerades av kommunledningen genom artikel i ttela under 2017 vad som skulle gälla men det verkade vara fake news ….
  https://www.ttela.se/nyheter/v%C3%A4nersborg/klart-var-nya-sessionssalen-ska-ligga-1.4803714

  Regionfullmäktige verkar tycka det är bra att ”turnera runt” då regionen är stor.
  Och det finns ju även planer på framtida storregioner och då kanske det är än viktigare att regionfullmäktige finns på flera platser än just Vänersborg.
  https://www.skovdenyheter.se/article/forslag-lat-regionfullmaktige-fortsatta-turnera/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.