Finfina avslutningen och en eftertanke

Politikerna i Kunskapsförbundets direktion samlades idag till årets sista sammanträde.

Frid och fröjd, alla visste hur man uppför sig vid sådant tillfälle.

Mycket finns att berätta, visst, men det kan anstå för en gångs skull.

Det som hände i slutet var anmärkningsvärt: När ordföranden Maud Bengtsson, S, Trollhättan, rundade av sitt inlägg uppmanade hon ledamöterna att följa Stefan Kärvlings blogg. Där berättas alltid utförligt vilka uppgifter vi har löst och vilka uppgifter som återstår att lösa.

Inte nog med detta. Förbundsdirektören Johan Olofsson tillade: Och det bästa är att alla fakta alltid är korrekt återgivna.

Fattas bara annat. Stefan Kärvling är ersättare i direktionen sedan början av året 2019. Hans kollega från Vänsterpartiet i Vänersborg har funnits med sedan starten 2013, först två år som ersättare och nu i sitt femte år som ledamot. Det ska inte finnas fel i bloggen om Kunskapsförbundet, inte där och inte i några andra inlägg heller.

Men den bittra sanningen om vad som tyvärr gäller för oss bloggare uttrycks fortfarande bäst av ett bibelord: ”Och han tillade: »Sannerligen säger jag eder: Ingen profet bliver i sitt fädernesland väl mottagen.” [Lukas 4:24]

En reaktion på ”Finfina avslutningen och en eftertanke

 1. anderssegerberg

  Tack för bra blogg. Även om ni inte blir profeter i eget land, så läses era blogga i andra ”länder”.
  Fortsätt skildra Vänersborg och en typisk liten ort i Sverige. Många kommuners politiksa liv är troligen som ni beskriver det. Med skärpa och kunnighet beskriver ni en av alla kommuner i sverige som befinner sig på ruinens brant, där all verksamhet – utom idrottsarenan för ett viss lag, eller badhuset, eller xx skall satsas på.
  För att klara av satsningarna startar man klappjakt på avgiftsinkomster. Allt som går att höja som inte är skatt skall höjas, och det i snabb takt.

  Om inte det går, driver man landsbygden till vansinne och utarmning, bort med dem som bor där, och byt ut dem mot rikare människor, ni övriga har inte i kommunen att göra, i alla fall inte där. Ni skall betala höjda soptaxor, där kompostavfallet också skall hämtas, trots egen kompost, slamtömningen sprivatisering, gör ändock att när betalningen faller in så måste företaget skicka vidare ytterligare 2 gånger kostnaden till kommune, det är ren vinst för att administrera en utläggning av en tjänst. Tvångsanslutningar av VA och ombyggnationer av avlopp är andra sätt att få landsbygden på knäna. Tack och lov blev det ett undrtantag med Solvarm, men domen är sådan att ingen kan få ok utan att direkt härma solvarms anläggning.

  Så tack för två utomordentliga bloggar du Lutz och din frände Kärvling gör.

  /Anders Segerberg, föreningen VA-i-tiden.se

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.