Utbildning inför EU-val 2019

Lokalföreningen för Vänsterpartiet Vänersborg har inbjudit Tobias Sandberg att hålla i en genomgång av partiets underlag inför EU-valet söndagen 26 maj.

Våra medlemmar är välkomna till den nya ABF-lokalen på Edsgatan 31 ikväll med start 18:30.

Det ser ut som om intresset för EU-valet 2019 är större än det varit 2014, 2009 eller tidigare. Det sägs att cirkusen med Brexit har satt strålkastarljuset på parlamentets arbete i Bryssel och Strasbourg. Själv tror jag mer på två andra förklaringar:

Klimatarbetet inom EU och i alla medlemsländer har avgörande betydelse – skall det ske ett avgörande trendbrott, så måste det ske i stor skala – EU är en bra plattform för vägvisande beslut.

Högerpopulismen har fått fäste i ett antal medlemsländer. Samtidigt som det finns förhoppningar här i Sverige om att fler ansluter, så har medvetenheten om behovet av alternativ vuxit snabbt.

Här kommer Vänsterpartiet in i bilden. Malin Björk, som är partiets representant nu och som också står på plats 1 på Vänsterpartiets valsedel, har gjort ett enastående bra arbete i parlamentet. Inte en dagstidning i Sverige säger emot. Malin Björk har visat att långsiktigt arbete med rätta värderingar skapar trovärdighet. Klimatet, motståndet mot extremhögern och feminismen är hennes tre grundpelare.

Malin Björk och Vänsterpartiet är en viktig del av den förenade vänstern i EU-parlamentet. Därifrån drivs ett arbete som på många sätt liknar den parlamentariska och utomparlamentariska insats som utmärker Vänsterpartiet i Sverige.

Allt är på plats, förutsättningar inför 26 maj är mycket goda – men hur får vi ut budskapet? Nyfiken om Tobias Sandberg kan ge oss svaret ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.