Fortsättningen följer direkt

Jag hänvisade i morse till söndagens EU-överblick i Dagens Nyheter.

Tidningen startade igår också med en serie intervjuer av nio toppkandidater på partiernas EU-valsedlar. Nio – åtta riksdagspartier och FI som nu har en ledamot i EU-parlamentet denna mandatperiod. Åtta namngivna – framför (L) står ”oklar”.

Igår var Sara Sjyttedal från KD först ut. Idag är det Malin Björk, Vänsterpartiets nuvarande ledamot och högst uppe på listan nu också. (Jag hoppas att länken fungerar för alla, rätt så ofta leder länkar till ingressen i en artikel och den vänliga uppmaningen att starta en prenumeration.)

För någon vecka sedan följde jag Vänsterpartiets valkonferens. När beslutet om placeringar på valsedeln skulle tas, förvånades jag över den enorma mängden av förslag som avvek från valberedningens tankar. Efter många omröstningar stod det klart hur listan skulle se ut.

Lägg märke till att listan toppas av sex kvinnor. Den sjätte är Ida Legnemark från Borås. Här i Vänersborg känner vi Ida mycket väl, vid flera tillfällen har hon varit hos oss på konferenser och seminarier och i andra sammanhang. Enastående insatser som vi alltid haft anledning att uppskatta och vara stolt över. Om kandidaterna på listan, från plats 2 till plats 5, har samma ”kvalitet” som Ida, så är det en mycket bra lista.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.