EU-valet är viktig

Ju mer man läser desto mer lär man sig! Det är så.

Ju mer man lär sig desto mera osäker blir man?!? Det tror jag inte på. Men det beror såklart på vad man läser och vad man lär sig.

Själv upplever jag att sociala medier som informationskälla är extremt jobbiga och irriterande. På Twitter är det ett evigt dunkande i ryggen, två-tre rader för att bekräfta och än enklare är det att retweeta. Ser du, ”alla” tycker så, då är det väl så! När sedan en uppsjö av nedsättande inlägg dyker upp, så är det ingen argumentation som förs, inget som ska leda fram till insikt eller ärligt utbyte av tankar. Det handlar nästan uteslutande om smutsig dynga som slängs ut.

Facebook då? Detta gillande! Menar du: Du är med mig till hundra? eller: Du tycker mina tankar pekar rätt? Eller gillar du mig därför att du ser att andra som du brukar gilla också har gillat just detta mitt inlägg?

Om det sägs att EU-valet är viktigt då vill jag veta varför någon anser att det är så. Och då vill jag förstås också veta vad valet kan göra för skillnad. Ska jag rösta för att bekräfta att det är bra som det är och att det ska förbli så eller ska jag rösta för att driva på förändringar, och om ja, i vilken riktning?

Överhuvudtaget, det var ju fem år sedan sist – lika bra att rekapitulera vad EU är och vad som står till buds söndagen 26 maj.

Om inte Twitter, om inte Facebook – vad erbjuder andra? Igår fanns ett uppslag i Dagens Nyheter som duger bra som överblick: ”EU-valet 2019: Allt du behöver veta” Själv tror jag absolut att jag vill veta mer, men sidan är en bra introduktion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.