Inställt sammanträde?

Många bäckar små… Visserligen saknas stora belopp i kommunens plånbok, men det ska inte hindra att personalen och politikerna prövar alla utgifter.

Ett sammanträde med fullmäktige kostar kommunen en bit över 100.000 kronor. Det gäller i första hand politikernas ”inläsningsarvode”, i runda tal sjuttio gånger ”1208 kronor”,- det är det fastställda beloppet som gäller för 2019. Samtliga ledamöter och varje närvarande ersättare äger rätt att få detta belopp insatt på egna kontot. Sedan tillkommer lokalhyran, fika under pausen och ersättning för närradions sändning.

Med tanke på det har ordförande-trion, som valdes i december för mandatperioden, tagit en titt på det som skickades ut inför kommunstyrelsens 2019-01-30.

Vad kan man läsa sig fram till? Det finns sjutton punkter på kallelsen. Endast två frågor går vidare till kommunfullmäktige 2019-02-13, de övriga femton avgörs på onsdag av kommunstyrelsen.

Då undrar man: Kan inte dessa två frågor ”vänta” till mars? Då tillkommer väl fler ärenden? Från kommunstyrelsens möte i februari.

Och svaret borde vara: Klart att man kan vänta. Det gäller dels kommunens IT-policy, dels en föreslagen ändring av ett anslag på samhällsbyggnadsnämndens investeringsplan. Visserligen två frågor där några ledamöter har åsikter, men ingen skada sker om dessa framkommer en månad senare.

På sätt och vis skulle Vänsterpartiet beklaga ett inställt sammanträde. Två motioner har redan lämnats in, två eller tre interpellationer väntar på svar och två av partiets vakanta platser i två nämnder behöver tillsättas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.