Märkligt … det måste jag kolla upp bättre

Jag ställde några frågor vid senaste kommunstyrelsen. Det är långt ifrån att jag känner mig nöjd med alla svar jag fick.

Till exempel: Jag frågade kommunstyrelsens ordförande om anledningen till att han behövde ta ett ”delegationsbeslut” i ett ärende. Svaret blev ”lite osäkert just nu, men troligen för att det var bråttom”. Visst, det är ”bråttom-paragrafen” som åberopades men när jag nu tittar efter så förstår jag inte.

Länsstyrelsen i Västra Götaland hade skickat ut en handling på remiss. Den registrerades som inkommen 6 maj 2013 på kommunkansliet i Vänersborg. Av missivskrivelsen framgår ”Remissvaren ska vara Länsstyrelsen tillhanda senast den 15 augusti 2013”. Klart, jag förstår ju att det var bråttom när Gunnar Lidell (M) den 31 januari 2014 undertecknade skrivelsen som skickades till Göteborg.

Av svaret framgår att Vänersborgs kommun inte ställer sig bakom dokumentet som var ute på remiss. Gunnar Lidell hänvisar till tjänstemannaskrivelsen. När jag i kommunstyrelsen frågade kändes det som att han inte riktigt mindes ”sakfrågan”.

Så visst blev jag nyfiken. Tyvärr verkar tjänsteyttrandet inte vara diariefört. Synd, jag får i början av kommande vecka höra om någon kan hitta skrivelsen.

För jag är jättenyfiken. Det handlar inte om vilket dokument som helst. Läs: ”Länsstyrelsen i Västra Götalands län har tillsammans med Västra Götalandsregionen tagit fram ett förslag till jämställdhetsstrategi för hela länet. För att få berörda aktörers synpunkter har Länsstyrelsen beslutat att skicka förslaget på remiss.”

Så tills jag har läst Gunnar Lidells yttrande vet jag inte om Vänersborgs kommun tar avstånd från strategin för att den inte är tillräcklig eller för att min kommun tycker att den går för långt.

Jag får återkomma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.