Vill inte, kan inte eller förstår inte?

Efter många om och men samordnar grannkommunerna Trollhättan och Vänersborg sedan 1 januari 2013 den gymnasiala utbildningen och vuxenutbildningen i ett kommunalförbund, Kunskapsförbundet Väst. Jag är ersättare i direktionen, har varit på samtliga möten under det första året och kan intyga att förbundets politiska ledning och kansliets ledning har gjort och gör stora ansträngningar att komma tillrätta med de problem som fanns i utgångsläget.

Nu har äntligen ägarna till förbundet, de två kommunerna, fått upp ögonen för läget och ett tillskott skall ställas till förfogande. Att tala om ett väl behövligt tillskott är fel, det gäller inte mindre än ett nödvändigt tillskott.

Men det går fortfarande inte på räls, det som behöver diskuteras är kärnfrågan, är det förbundets direktion eller är det ägarkommunernas representanter, våra tre plus tre kommunalråd, som har ansvaret för att verksamheten, alltså skolorna, utbildningen, undervisningen ska kunna leva upp till höga förväntningar. I februari skall detta samtal bli av. Äntligen! utropar jag.

Under tiden gnisslar gruset vidare. Inför morgondagens sammanträde i direktionen saknas handlingar i centrala ärenden. När jag efterlyser underlaget, nås jag av beskedet att underlagen inte kan färdigställas (budget för 2014 m.m.) eftersom protokollet från det senaste ägarrådet inte är klart.

Ägarrådet var 7 januari. Vid kommunstyrelsens sammanträde 15 januari frågade jag om jag kunde få en kopia av protokollet. Idag 20 januari säger förbundets kansli att man saknar protokollet och att handlingarna därför inte kan skickas till ledamöterna, en dag innan sammanträdet.

Jag är uppriktigt nyfiken på att få höra vem som tar skulden på sig för detta. Jag gissar: ingen. Men någon måste väl sitta på Svarte Petter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.