Politik på ytan eller under ytan?

Sitter och ”städar” underlag och handlingar i frågor som varit på tapeten under sista tiden. Min tanke är såklart att lägga bakom mig så mycket så möjligt, det är val i september och jag vill kunna se framåt. Å andra sidan hoppas jag att väljarna inte faller för allehanda vidlyftiga löften. Jag har för avsikt att visa på sambandet mellan det vi fajtades för under fyra år och det vi vill göra ännu bättre framöver.

Visst, det är en del som vi kan lägga bakom oss, anses som avklarat eller överspelat. Annat är högaktuellt. Och så den tredje högen: Vet inte vad som egentligen gäller?

Hit hör Ursand, hit hör Bert Karlsson.

Byggnadsförvaltningen fick kommunstyrelsens uppdrag att arbeta med ett planprogram för Ursands camping. Ett förslag lämnades i november 2013 från byggnadsnämnden till samtliga nämnder för yttrande. Så småningom skall denna övergripande ”helhetsplan” bli underlag för ett beslut på högsta nivå i kommunen. Men under tiden är det mycket oro under ytan. Det ryktades att en del var på gång på Ursand. Utan att varken ansökan hade kommit in till eller beslut hade fattats av rätt instans, så pågick arbetet.

Jag frågade ordföranden i byggnadsnämnden i kommunfullmäktige och fick som svar att man förutsatte att ”arrendatorerna” vet vad som gäller och att förvaltningen saknar möjlighet att kontrollera allt och alla. Jag efterlyste också om byggnadsnämnden varit i kontakt med den som äger avtalet med arrendatorn, nämligen samhällsbyggnadsnämnden. Den frågan blev obesvarad.

Vid årsskiftet sades att Marie Dahlin hade inbjudit Bert Karlsson att komma och tala med kommunstyrelsens arbetsutskott 7 januari. Protokollet visar att så inte verkar varit fallet. Kan jag förstå, arbetsutskottet bör inte lägga sig i en fråga som andra har på delegation.

Så arbetet med planprogrammet rullar på och ska väl föras till ett beslut strax innan eller strax efter sommarpausen 2014. Då är campingsäsongen i full gång. Vad som blir med de förändringar som det talades om vet jag inget om. Sker det något under ytan? Det vore inte bra. Inte när Bert Karlsson är inblandad.

Jag vet att jag i en tidigare blogg skrev: ”Och jag avslutade med att säga att jag med viss lättnad ser att Bert Karlsson snart lämnar Vänersborg igen. Campingen ute på Ursand var dörren för att komma in, men helheten av projektet är Vänersborg inte villig att köpa.”

I min samling av icke-avslutade ärenden finns frågan om ”Bert Karlsson på Ursand” kvar. Tidigare bloggar hade rubrikerna:

Strandskyddet? Precis, strandskyddet!

Alla överens om Ursand?

Brist på ärenden?

Vore fel att inte ställa frågan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.