Hur är det möjligt?

I lokaltidningen TTELA läser jag om gårdagens kommunstyrelse: ”Nya budgetförslaget kan räcka ända fram”.

”Marika Isetorp (MP) är nöjd. – Det vi har jobbat med är att få med pengar till bun och att Mariedal Östra inte ska exploateras. Det är en ansvarsfull budget som inte hamnar på minus, säger hon.”

Budgetförslaget hon har förhandlat sig fram till hamnar på ”noll”. Det är rätt, budgetförslaget hamnar inte på minus.

Mariedal Östra – det är inte korrekt att säga ”ska inte exploateras”. Beslutförslaget säger ”inte under planperioden 2014-2016”.

Förskolan och skolan då? Har förhandlingarna med Gunnar Lidell (M) haft som resultat ”att få med pengar till bun”? Ja, faktiskt. I och för sig ställer sig Marika Isetorp bakom besparingsförslaget som alltså kvarstår, men samtidigt tillförs pengar. Det går att räkna på. Besparingsförslaget är 8.252 miljoner kronor, den nu tillförda summan är 8.306 miljoner kronor. Marika Isetorp (MP) har i förhandlingarna med Gunnar Lidell (M) jobbat för att ”få med pengar till bun” och faktiskt fått fram ett plus på 54.000 kronor.

Samma Marika Isetorp (MP) är också ledamot i barn- och ungdomsnämnden. För något mer än fyra månader sedan var hon där med om att begära mer pengar till förskolan och skolan – 20 miljoner mer än man hade fått för 2013. Och då var Marika Isetorp (MP) också med på den vinnande sidan, detta yrkande vann majoritet.

Hur motiverades beslutet då? Så här:

”Årets budget, 2013, innebär en förändring. För första gången på många år tilldelas barn- och ungdomsnämnden mer pengar än året innan. Barn- och ungdomsnämnden fick 16 Mkr ”extra” jämfört med föregående år. Vi menar att detta inte får vara ett undantag eller en isolerad händelse, utan en markering av ett trendbrott. Satsningen på barnen och ungdomarna måste fortsätta!”

OCH DET GÖR DET NU OCKSÅ – MED 54.000 KRONOR MER 2014 ÄN INNEVARANDE ÅR 2013.

För säkerhets skull – hur argumenterade Miljöpartiet för fyra månader sedan? Här hela protokollet.

En reaktion på ”Hur är det möjligt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.