Samma tankar – och lite därtill

Läste igår min partikollega Stefan Kärvlings blogg ”S och C startar valrörelsen”. När Centerpartiets dagliga annonser i den lokala tidningen TTELA började rulla igång, undrade jag också en del. Varför tömma partikassan nu? Inte ett ord om egna misstag? Vad är syftet?

Nu har Stefan beskrivit vilka slutsatser han drar och jag kan stanna vid några korta kompletterande tankar.

Centerpartiet säger sig ”vilja” förhindra avgiftshöjningar på det sociala området och frågar samtidigt vad M+FP+KD vill. Det är frågor som i första hand hanteras av socialnämnden. Nämnden tog ställning i april. Av protokollet framgår att M+FP+KD då accepterade förslaget om höjda avgifter. Samtidigt visar protokollet att varken Centerpartiet eller deras allierade Socialdemokraterna hade någon uppfattning och därmed avstod från ett ställningstagande. Ett mycket märkligt agerande!

Resultatet från det kommande valet i september 2014 ger avtryck från och med tidigast november 2014. Nu är tidpunkten där politikerna avgör vad som skall gälla för andra halvåret 2013 och hela 2014. Nu gäller det endast att samla tillräckligt många röster i fullmäktige bakom ett kompromissförslag om det finns en verklig avsikt att ”vilja” förändra, förhindra eller förbättra något. Det borde vara en enkel uppgift för Centerpartiet att räkna ut vad deras ”jakt på MP” för med sig. I grunden ville Miljöpartiet också förbättra villkoren för förskolan och skolan och skaffa bättre förutsättningar för en god social omsorg. Det är Miljöpartiets fyra mandat i fullmäktige som spelar roll. Då måste man föra samtal och inte puckla på varandra.

Slutligen: Centerpartiet var en gång mycket stort i Vänersborg. Efter kommunsammanslagningen var C med 13 mandat näststörsta parti i Vänersborg. Nu är man nere vid endast tre mandat. Och så går man till val med ett förvirrande budskap: På den gula röstsedeln för riksdagen full enighet med M+FP+KD och skarp kontrast till S. På den vita röstsedeln för kommunen ”hand-i-hand” med S och ordkrig fullt ut mot M+FP+KD. Vore det inte bättre att spara pengarna som idag går till konstiga annonser och satsa på att hyra in en duktig konsult för att marknadsföra sitt tudelade koncept?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.