Det tar den tid det tar …

Det är Vänersborg. Det gäller motioner som Vänsterpartiet i Vänersborg skriver. Och då måste man nog vara utrustad med mycket tålamod.

Motioner lämnas in till kommunfullmäktige. Där är Anders Forsström (M) ordförande. Han är inte en man som är känd för snabba ryck, tvärtom. Någon gång är en sådan beskrivning rakt ut det som kallas för ”understatement”.

Motioner skickas till nämnder för yttrande och till kommunstyrelsen för att få fram ett förslag hur motionen kan besvaras i sinom tid. Ordförande i kommunstyrelsen är Gunnar Lidell (M). Det finns rykten i kommunen som säger att Lidell och Forsström tävlar med varandra. Vänsterpartiets motioner tycks användas i denna tävlan. Vi har dock inte riktigt fått klarhet i vem som gör sig förtjänt av titeln som första bromsare.

Här två exempel: James Bucci skrev i januari 2011 ”Motion om att kommuninvånarna via sina datorer skall få tillgång till Vänersborgs kommuns diarium”. Demokratiberedningen fick komma med ett yttrande, som kom till kommunstyrelsen den 2 november 2011. Yttrandet kan för enkelhetens skull sammanfattas så här: ”Visst, samma uppfattning som Bucci.” I våras sades att motionen skulle behandlas av kommunfullmäktige i april 2013. Det var det senaste vi hörde. Vet Gunnar Lidell, vet Anders Forsström varför det inte händer något?

Själv skrev jag i november 2010 motionen om ”Användning av befintlig utrustning vid voteringar”. Den motionen kom redan i juni 2011 till kommunfullmäktige för ett avgörande. Men motionen återremitterades på förslag av Lena Eckerbom Wendel, gruppledare för M i fullmäktige, Hennes förslag var: ”Kommunfullmäktige beslutar återremittera ärendet för att utreda om kommunstyrelsens beslutsförslag är förenligt med kommunallagen avseende ordförandens ansvar att leda sammanträdet och för att säkerställa att vi beslutar i enlighet med kommunallagen. ”  Utredningen gjordes och lämnades in till kommunkansliet i augusti 2011. I våras fick kommunfullmäktige en kort beskrivning om varför det dröjer – men det sades också att motionen skulle slutbehandlas i maj 2013.

Två gånger om året redovisas för fullmäktige vilka motioner som återstår att behandla. Så i oktober får vi veta om Lidell och/eller Forsström har ”satt fart” med dessa två motioner – och med flera andra motioner från Vänsterpartiet som av någon anledning alltid tycks hamna längst ner på någons skrivbord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.