Alla överens om Ursand?

En lugn vecka, det hände inte särskilt mycket på den lokalpolitiska scenen i Vänersborg. Trodde ett tag att kommunfullmäktiges korta sammanträde kunde innehålla en häftig diskussion. Vänsterpartiets motion om ”Ordning och reda på Ursand” var ju en av punkterna. I motionen, som skrevs för ett år sedan, ställde vi ett antal frågor och föreslog en utredning för att kolla om allt hade gått rätt till när Bert Karlsson gjorde sitt intåg i Vänersborg.

Min reservation från kommunstyrelsen fanns med. ”Ord och inga visor” hörde jag någon mumla. Rätt, det var meningen. I kommunfullmäktige blev jag ännu tydligare. Nej, inte alla hade följt regelboken, det betonade jag i mitt anförande. Och jag avslutade med att säga att jag med viss lättnad ser att Bert Karlsson snart lämnar Vänersborg igen. Campingen ute på Ursand var dörren för att komma in, men helheten av projektet är Vänersborg inte villig att köpa. Bert Karlsson har diariefört en skrivelse i kommunen där han förklarar att det fanns vissa villkor som han ställde. När kommunen nu inte accepterar, kan han inte genomföra det han ville skapa. Det skriver Bert Karlsson själv.

Mycket har jag upplevt under mina trettio år i kommunfullmäktige men inte detta. Ingen, inte någon annan, ville gå upp till talarstolen i ärendet. Jag tolkar det som att alla visste att det jag sade var korrekt, ingen verkade vilja invända. Sedan förstår jag att inte alla delar min glädje fullt ut. Men jag tycker i alla fall att det känns skönt att vi kom undan med blotta förskräckelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.