Mjukstart eller rivstart?

Först i almanackan kom upptaktsdagen för Kunskapsförbundet Väst. Jag har en plats som ersättare för James Bucci och jag har gott hopp om att vi tillsammans kan spela roll för utvecklingen av förbundet – det gäller gymnasieskolorna och vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg. Första dagen var inte alla på plats och det bidrog säkerligen till att stämningen var god. Ser fram emot att tackla uppgiften. Men det är klart, det väntar ingen dans på rosor. Lyckas förbundet inte att få rimlig tid för ”att komma igång”, vägrar kommunledningarna att inse behovet av tid kan det glida iväg fortare än kvickt.

Dagen efter var det kommunstyrelsen, protokollet blir väl klart i början av nästa vecka. Jag var som vanligt väl förberedd och hade läst på, men ändå kändes det lite extra pirrigt. Städningsarbetet efter den olycksaliga perioden 2006-2010 kan inte bara ske med vänster hand. Det finns ett flertal andra i kommunpolitiken som helst vill sopa allt under mattan. Två av mina tre reservationer handlar om sådant. Läs gärna om dessa tre ärenden från listan:

Ärende 6

Ärende 10

Ärende 13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.