Det blir – kan man tänka sig

När samhällsbyggnadsnämnden i december 2012 tackade nej till att deltaga i Earth Hour 2013 var det inte direkt någon överraskning. Nämnden öppnade i alla fall för ett deltagande 2014.

Själv har jag förståelse för säkerhetsaspekten när man ”släcker ner” i kommunen. Uppenbarligen ser man ytterligare ett stort problem för ”timmen” en lördagskväll i mars 2014 – hur gör man med idrottsevenemang? Mitt förslag: När idrottsarenorna bokas (åtskilliga månader i förväg, eller hur?) så finns den timmen inte till förfogande.

Nu ser det i alla fall något ljusare ut för det finns ett nytt förslag från kommunstyrelseförvaltningen: Även om det inte planeras egna aktiviteter så kan kommunen anmäla sig för 2013 och informera om tanken med Earth Hour, t ex på kommunens hemsida. ”Ett deltagande har ett symboliskt viktigt värde. Det visar att Vänersborg tillhör de kommuner där klimatfrågan är en aktuell del av kommunens arbete. Därför finns det anledning att delta redan 2013 …”

Det nya året börjar inte så dåligt! Återstår att kommunstyrelsen 6 februari 2013 accepterar tanken och att kommunfullmäktige 27 februari 2013 beslutar så, då kan min motion ha haft någon nytta i alla fall. Earth Hour 2013 infaller lördag 23 mars. Gör en anteckning i din egen almanacka redan nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.