Vad glad jag blev, tack MP: Stadsodling var ordet

För bara någon månad sedan såg jag på TED ett föredrag med titeln ”How we can eat our landscapes”. Pam Warhurst framförde ett budskap som jag aldrig hört talas om. Dagen efter – en ren slump – hade tidningen Göteborgs Posten en artikel om ett projekt mitt i Göteborg, i Brunnsparken. Härligt, jag berättade på ett medlemsmöte för Vänsterpartiet och jag förstod att tanken föll i god jord. Men det tar ju sin tid att komma vidare.

Själv började jag samla länkar och hänvisningar till olika grupper som hade gått från ord till handling. En av de bästa texter hittade jag i Borås, där Miljöpartiet i november 2011 lämnade in en motion: ”Stadsodling”. En utmärkt beskrivning, mycket övertygande argumentation, en förträfflig litteraturlista och en handfull kärnfulla yrkanden.

Motionen är inte färdigmanglad i Borås, men av inkomna remissvar går det att dra slutsatsen att Borås kommunfullmäktige ”i stort” kommer att bifalla motionen.

Tänk vad glad jag blev när jag såg att Miljöpartiet i Vänersborg den gångna veckan lämnade in en motion som är en avskrift av Boråsmotionen – visst, ordet ”Borås” bytte plats med ”Vänersborg”.

Jag räknar med att fler än bara MP och V välkomnar motionen, här finns mycket inspiration att hämta, här finns en handledning till konkreta förändringar som kan genomföras inom några år. Tack, Göran Larsson, Anna-Karin Sandberg och Per Sjödahl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.