Service och bemötande, javisst – men först lite tålamod

Skrev tidigare om mitt försök att äntligen komma till skott med Earth Hour även här hemma. ”Nytänkande” Vänersborg är ju på väg att komma sist bland alla svenska kommuner som vill dra sitt strå till stacken. Sextio minuters symbolisk handling kan ge inspiration och mana till eftertanke.

Men det är bråttom – så skrev jag redan i min motion och det var det jag sade när jag fick ”presentera” motionen i veckan i fullmäktige.

Jag får erkänna att ordförandens sätt att bemöta mig kom överraskande. I kommunen predikas hur långt man kan komma om man pratar med varandra. Men vad gör ordföranden? Han säger sig ha lyssnat på mig – och så föreslår han rakt emot det jag sade. Utan förvarning, rakt på.

Jag var så illa tvungen att uttrycka min besvikelse i en reservation.

P.S. När man tittar genom Världsbankens rapport som idag ”gör nyheterna” så blir man mörkrädd: TURN DOWN THE HEAT – Why a 4°C Warmer World Must be Avoided .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.