Ska det vara möjligt?

Andra bloggen samma dag – samma tema, annan slutsats: Det kan finnas en möjlighet att Vänersborgs kommun ansluter sig till Earth Hour 2013. Genom ett fullmäktigebeslut INNAN och i god tid innan 23 mars 2013. Hade jag fel i min första blogg?

Fick höra av min partikamrat James Bucci att motionen ”nämndes” i slutet av dagens sammanträde med samhällsbyggnadsnämnden. Denna nämnd har nämligen alltid en fin ”knorr” efter genomgången beslutsomgång: Det berättas kort vilka ärenden som förväntas finnas med vid nästa sammanträde. James frågade angående motionen. Beskedet blev dels att motionen skulle komma med vid sammanträdet i december, dels uppmanades förvaltningen att redan nu förbereda för behandlingen av motionen.

Vågar man hoppas? Å ena sidan kan det betyda att förvaltningen redan nu ska påbörja ett arbete så att det kan finnas ett yttrande vid nästa nämnd. Å andra sidan – och det vore ju ännu bättre och nästan för bra för att kunna vara sant: Förvaltningen skall redan nu påbörja förberedelserna för själva Earth Hour.

Jag förstår för det första att det inte längre finns någon politiker som med berått mod skulle drista sig att rösta mot att Vänersborg ansluter sig till Earth Hour 2013. Och för det andra vet jag att det inte bara går ”att släcka ner” rakt av under 60 minuter en sen lördagkväll i mars månad utan självfallet måste det ske en rad förberedelser.

Vi ska se, det vore bra om det kunde hända. I Vänersborg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.