Det låter inte rätt, tycker jag.

Kommunstyrelsen i morgon förmiddag – en av de viktigaste punkterna är ärendet Åtgärder inför 2013 med anledning av försämrad skatteprognos (Information och eventuellt beslut).

På Vänsterpartiets hemsida finns lite information om detta. Sent idag tisdag kom förslaget från kommunalråden Gunnar Lidell (M) och Johan Ekström (FP).

Att Marie Dahlin (S) inte ställer upp på detta förslag är en självklarhet. Där är jag överens med henne. Men inte när hon letar efter alternativ – (S) lär vilja orientera sig kring (S) i Trollhättan och deras tankar.

Såklart är den nya lagen som är på gång en välkommen förändring för kommunernas villkor att hantera sina tillgångar över en längre period och inte begränsas till ”ett beslut per år”. Men riksdagen kommer först den 25 november att besluta om denna förändring i lagen som skall träda i kraft 1 januari 2013. Då kan jag inte bifalla ett förslag i Vänersborg i november 2012 som vill använda sig av en lag som inte gäller – än.

Någon som vill följa mina tankar är välkommen att ta en titt på propositionen (här med mina kladdiga anteckningar). Finansutskottet behandlade propositionen i förra veckan på torsdag och gjorde inga förändringar. Betänkandet justeras dock först den 15 november varför jag idag inte kan länka till texten från utskottet.

Vilka förslag har jag själv? Det blir en intressant förmiddag och samtalet med James Bucci, Marianne Ramm och Åsa Olin som tillsammans med mig utgör Vänsterpartiets grupp i kommunstyrelsen ser jag verkligen fram emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.