Nu är jag inte rättvis, eller … ?

Spänningen är över – redan i fredags blev det klart hur Socialdemokraterna vill se på frågan om ”Vinster i Välfärden”. Nu är det sagt, nu borde alla ha klart för sig vad som gäller. Eller inte?

Efter en mindre andhämtningspaus där de flesta som uttalade sig försökte undvika att ta ställning och hellre satsade på försiktiga applåder, så kommer nu tydligare signaler.

Kan inte tänka mig att den socialdemokratiska ledningen blev besviken när Urban Bäckström för Svenskt Näringsliv ”dömer ut” förslaget. På ett liknande inslag på radion får Carin Jämtin möjlighet att uttrycka sin förvåning över uttalandet.

Då är ju allt som det ska vara – för tveksamma S-väljare bekräftar Bäckström att S  har den socialistiska revolutionen på gång, hurra, äntligen! För andra väljare som bara vill ”ha bort” Reinfeldt och alliansen men i övrigt helst inte vill ändra för mycket, kommer det passande att den socialdemokratiska partisekreteraren försäkrar att kritiken beror på ett missförstånd.

För egen del läser jag hela dokumentet Nationella kvalitetslagar- för ordning och reda i välfärden och kladdar friskt ner mina tankar.

Var det nu socialdemokraternas sista ord egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.