Läser och begrundar …

Visst, mycket var klart ”innan” budgetpropositionen lades i torsdags, men nu finns hela proppen och nu kommer kommentarer.

Det gäller nu att steg för steg, ”utgiftsområde” efter ”utgiftsområde” läsa, förstå och hantera. För egen del finns två nivåer – dels hur vill jag att Vänsterpartiet centralt tar ställning till regeringens förslag, dels vad proppen betyder konkret för lokalpolitiken i Vänersborg. Ingen brist på sysselsättning således …

Ett exempel: I våras frågade jag Henrik Josten (M), ordförande i gymnasienämnden, om han var villig att berätta för regeringen att ”vi” tyckte att nedskärningar på gymnasieskolan var på tok fel och att motiveringen till minskningen av de statliga anslagen var feltänkt. Henrik höll med mig ”i sak”, men icke sa Nicke, inte gör man så att man skickar ett brev till sin egen regering och säger vad man tycker.

Andra gjorde detta – det gjorde intryck. Läs SKL:s kommentar. [Förresten, att ta tillbaka en beslutad nedskärning kallas nu för att ”skjuta till”. Svenska språket – svårt språk!] Läs min fråga till Henrik Josten.

Som sagt, steg för steg … Mycket kvar att läsa och fundera över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.