Blandat kompott

Vad finns att plocka idag?

I USA? Ingen tvekan, Mitt Romney 47 procent … blir en klassiker på YouTube.

”Hemma” i Tyskland? Man diskuterar ”fattigdom” och att de rikare bara blir rikare … Hört det också på annat håll?

Från Stockholm är det för mig två nyheter som jag lägger högst på listan: Jonas Sjöstedt ombord på ”Ship to Gaza” – läs artikeln i Aftonbladet. Och så en av alla propositioner som regeringen lägger på riksdagens bord: Prop 2011/12: 172 Kommunala resultatutjämningsreserver.

I Vänersborg då? Följde på Internet flera gånger under dagen regionfullmäktiges förhandlingar – den stora frågan kretsade kring Trafikförsörjningsprogrammet. Rättare sagt, del 5: Hur mycket av kostnaden ska täckas av skattemedel, hur mycket av biljettintäkter? Den delfrågan lämnades tillbaka till regionstyrelsen att älta vidare.

Det som förbryllade mig i högsta grad var följande: Regionfullmäktige sammanträder i kommunhuset i Vänersborg. Där sitter hela den högsta politiska ledningen för Vänersborgs kommun och alla ledande tjänstemän från våra förvaltningar.. 13:15 – 14:50 ordnades ett ”miljö/klimat-seminariet” för regionfullmäktige, med föreläsningar av högsta kvalité kring frågor av högsta  aktualitet. Plats för åhörare fanns i salen, men var tog vår kommunledningen väg? Se där, alla presidier (ordförande, vice ordförande, chefstjänstemän) från kommunstyrelsen, bygg, samhäll och miljö drog sig undan 13 – 15 till ett annat sammanträde på annat håll – på dagordningen för ”Styrgruppen i planfrågor” fanns flera punkter som har direkt koppling till innehållet i seminariet. Så det kan bli! Förresten, Gunnar Lidell (M) som är också ordinarie ledamot i regionfullmäktige satt ordförande i styrgruppen. Så han gör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.