Förnyelse på gång …

Senare idag läggs på kommunens hemsida kallelse, föredragningslista och samtliga handlingar för kommunstyrelsen 2012-09-05 ut. Det är i och för sig ingen nyhet. Kommunens politiker och alla övriga medborgare med intresse för den lokala politiken har kunnat läsa och tanka hem underlaget till kommande sammanträden.

Denna gången kommer dock ”hela bunten” faktiskt som en enda bunt. Ytterligare ett försök att testa vad som är den bästa formen att distribuera handlingar. Det har nämligen blivit en förändring – vi kan tala om tiden ”för” och ”efter”. Strax innan sommaren delades ut till samtliga ledamöter och ersättare var sin iPad. Inte riktigt alla, en ersättare mumlade att han även i fortsättningen ville ha ”allt på papper”. Själv tackade jag också nej till en iPad på kommunens bekostnad, jag har haft min läsplatta i bruk sedan maj 2011.

”Läsplatta”, javisst, det är meningen att verktyget iPad som en läsplatta helt och hållet skall ersätta alla utskick av digra papperskopior. Men sedan maj 2011 har jag lärt mig lite mer av de olika användningsmöjligheter.

Med appen GoodReader gör jag mina anteckningar på handlingarna, apparna Pages, Numbers och Keynotes ger mycket frihet att arbeta direkt på iPad istället för att gå omvägen via PC. Men visst, det finns behov att synchonisera och då finns ju ICloud, Evernote och Dropbox.

Så när det ”dimpar ner” idag (vill säga när jag hämtar hem klockan tre på eftermiddagen) lite över 500 sidor i ett enda paket, så vet jag hur jag snabbt kan tackla underlaget och förbereda mig på nästa veckans sammanträde.

Lite nyfiken är jag dock hur det går för ”alla andra”. I och för sig har ”kommunen” ordnat flera tillfällen med grundläggande utbildning men anslutningen har inte varit den bästa. Vi får väl se hur det blir nästa onsdag, när inga kuvert, pappersbuntar och anteckningspapper ligger på ledamöternas bord utan alla platser pryds med nyförvärvade ”paddar”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.