En vision för vem?

I slutet på augusti är fullmäktiges ledamöter inbjudna till ett samtal kring kommunens nya vision. Här påbörjas en resa som ett år senare skall utmynna i ett formellt beslut.

En vision – vad är en vision? Vad syftar en vision till? Vilken roll skall en vision ha? Hur avgränsas visionens beskrivning av framtida målsättningar mot årliga budgetbeslut som konkret beskriver mål, uttalar förväntade resultat och tilldelar resurser?

Som ledamot i fullmäktige har jag stora förhoppningar att den nya visionen håller sig på en nivå där formuleringarna förankras i det som är. Drömmar har ingen plats i texten som jag vill att vi kommer fram till i december 2013.

Vänsterpartiets grupp kommer regelbundet under det kommande år att diskutera frågeställningar på partiets medlemsmöten. Var och en kan bidra med sina funderingar och värderingar. Själv begrundar jag – inte minst efter vårens diskussioner om ”skolans framtid” – VILKA ÄR DET EGENTLIGEN VI REPRESENTERAR?  Vem är vi som är kommunen? Motsättningarna mellan ”storskolan centralt” och ”lilla skolan på landet” blev tydliga i vårens ”medborgardialog”.

Jag ska inte lägga ut texten för någon annan, bara några sidor som jag läser just nu. Här finns mycket att ta ställning till, visionen skall ju gälla HELA kommunen, eller hur?

Tätort – Wikipedia

Tätorter, Arealer, Befolkning – SCB

Samhälle (geografi) – Wikipedia

Kategori: Samhällstyper  – Wikipedia

Sidorna är ”innehållsförteckningar”, länkarna på dessa sidor leder vidare. Så t ex SCB med sina tabeller för Vänersborgs tätorter Brålanda, Frändefors, Katrinedal, Nordkroken, Vargön, Vänersborg. [Har inte Onsjö också blivit tätort?]

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.