Hur står det till med argumentationen?

Jag vill inte neka att jag intresserar mig för vad socialdemokraterna i Vänersborg sysslar med. Själv har jag sedan början av åttiotalet (tänk, det är nu trettio år sedan!) fått uppleva hur S behandlar min partigrupp. Behövdes Vänsterpartiets ledamöters röster för att få genom beslut i den kommunala politiken, så var vi välkomna i stugvärmen. Räckte våra röster inte till och de borgerliga partierna hade majoritet, så låtsades S att vi inte ens fanns.

Socialdemokraterna i Vänersborg förpassades på valdagen 2010 till skamvrån. Där behöver man inte stå i all evighet men det behövs någonting för att komma därifrån. Har S lärt sig sin läxa? Jag känner mig tveksam, inte alls säker på att insikten finns.

Nu är läget att våra två partier har börjat samarbeta igen peu à peu. Det bara blev så: medborgardialogen kring ”Skolans framtid” var en anledning, behovet att ta fram pengar till våra skolor en annan. Jag vill påstå att det är sakfrågorna som har fört oss samman i några ärenden.

Att begrunda sakfrågorna och att ta ställning därefter har varit Vänsterpartiets styrka. Därför känns det rätt att se om tänkbara samarbetspartier också kan hålla sig till sakfrågor och argumentera logiskt.

Det kan hända att jag tillmäter en simpel insändare för stor vikt, men det korta inlägget är undertecknat av Marie Dahlin och Lennart Niklasson. Jag yttrar mig om en insändare i dagens TTELA [2012-06-12] med rubriken ”S vill utreda en skola för västra stadsdelen”. Insändaren är ett svar på en appell av de boende kring Kindblomsvägen.

1) Om det blir byggnation på området, vet vi inte någon av oss vad för typ av byggnation det blir. Varför inte ta en titt på samhällsbyggnadsnämndens handlingar, där svaret finns.

2) Vi skulle önska att det blev bostäder för de som bor på Blåsut i dag men vill sälja sin villa och flytta till lägenhet. Det finns nästan inga möjligheter till kvarboende på Blåsut i dag om du inte vill bo kvar i ditt hus. Hur går det ihop med en annan mening längre fram: Vi vill inte förvägra vänersborgarna att bo lika bra som ni gör.

3) Vi har full förståelse för er som bor däruppe – det är ungefär som överallt i kommunen – bygg gärna men inte här. Ursäkta, full förståelse? Har Marie och Lennart verkligen satt sig och läst på i ärendet?

Det finns fler kullerbyttor men det får räcka.

S vill ta sig ton igen, det märks och hörs. Det kan också vara på tiden. Men visa att ni har gjort läxan, ren ton och bättre argumentation, tack.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.