Kärnfrågan

Raka vägen till frågan!

Det gäller för Gunnar Lidell att väga och jämföra det som finns i vågskålarna. Plus är att projekt Wargön utvecklas över förväntan, plus är också att överenskommelsen med Trollhättan om en gemensam gymnasieskola kom på plats. Vilket i sin tur kan öppna vägar för mer samarbete…

Minus är att det är oreda i kommunens ekonomi – och i den politiska styrningen. Minus är mycket större än plus.

Först ekonomin. Lidells eget förslag inför 2013 var på gränsen av det normala, säkerhetsmarginalerna syntes knappt längre. Ändå vann inte förslaget gehör, oppositionen skrapade rent och fick genom sitt noll-alternativ. Som Lidell skall förvalta. Nu till hösten behövs finansieringen av det skenande försörjningsstödet. Och Lidells hopp om hjälp från den moderatledda regeringen kommer först under valåret 2014.

Sedan politiken. Socialdemokraterna och Centern borde ha fått sitt straff för Arena-vanskötseln. Men Lidell har velat och tvekat och förhalat så länge att ”man” snart glömmer vem som bär ansvaret fullt ut, mini-alliansen har missat tidpunkten och nu blev det för sent att agera. Nu förknippas eländet med kommunledningen! Inte konstigt att S börjar se en chans att komma på fötter igen. Nu slutar S att lulla med, nu försöker S ta ton.

Lidell förlorade tre på raken – ”skolans framtid” styrdes fel av partikollegan och ordföranden i barn- och ungdomsnämnden, fiasko är en mild beskrivning. Budgetförslaget förlorade, det är mycket allvarligt. Slutligen Ursand: Efter sex månader av tysta medgivanden, tvetydiga löften och tvivelaktiga sanktioner blev det dags att föra frågan till sitt första politiska avgörande. Det blev tvärstopp.

Så frågan är: Vad gör du nu, Gunnar Lidell?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.