Är vi på rätt väg?

Det var bråttom in i det sista, under hela processen fram till dagens beslut i kommunstyrelsen producerades papper efter papper. Det gällde att hålla ordning på vilken version som gällde, vilken sista förändring som ändrade vilken senast kända förändrade version av något utkast.

Jag kan berätta att jag inför dagens övning bytte från papper till appar, rättare sagt, jag övergav papper och förevigade alla dokument på min iPad med hjälp av appen GoodReader. Där har jag också sparat mina anteckningar, mina tveksamheter, mina frågetecken.

Kommunstyrelsen lämnade ett enhälligt beslutsförslag till kommunfullmäktige som den 23 maj skall befästa Vänersborgs avsikt att ingå äktenskap med Trollhättan avseende ”utbildning”, barnet ska döpas till ”Kunskapsförbundet Väst”. Ärendets namn var ”Beslut om förbundsordning, reglemente samt konsortial-avtal m m avseende bildande av kommunalförbund med ansvar för de frivilliga skolformerna inom Trollhättan och Vänersborg”.

Bråttom in i det sista. Visst, igår bestämde sig kommunstyrelsen i Trollhättan med motsvarande formuleringar. Vi vet om inställningen som föranledde Vänsterpartiet i Trollhättan att säga Nej. Vi känner till deras inställning, vi läste deras reservation innan vi fattade beslutet i Vänersborg.

Dagen dessförinnan slutade de centrala förhandlingarna med de fackliga organisationerna i Vänersborg i oenighet. Vi känner till deras farhågor och vi läste deras skriftliga invändningar innan vi fattade beslutet.

Om mindre än två veckor samlas kommunfullmäktige i Vänersborg. Jag kan inte tänka mig att samtliga åtta ledamöter från Vänsterpartiet ställer sig bakom avtalet med Trollhättan. Vi har ju fört diskussionerna och vi har kommit fram till olika slutsatser. Det är som det är – någon gång är vi inte eniga, för det mesta är vi det. Men det som förenar oss är att vi alla vill ge bästa förutsättningar för utbildningen i vår kommun, i våra två kommuner, i vår region. Nu blir det genom ett kommunalförbund mellan Vänersborg och Trollhättan och vi lovar att vårt parti inte skall vika när vi fightas inom förbundet för att ta fram bästa möjliga villkor för våra ungdomar, för alla som vill utbilda och fortbilda sig.

Läs gärna min reservation där jag uttrycker mina tankar i anslutning till dagens sammanträde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.