Vill inte …

Min dator vill inte, jag hade tänkt ”klippa och klistra in” Lena Eckerbom Wendels yrkande i skolfrågan som inledning till dagens tankar, men det blir inget av det – tekniken fungerar inte. Det måste hänga ihop med att rubriken för min blogg är ”Tankar för framtiden” – och det finns ingen framtid för Lena. Inte om hon tror sig  kunna fortsätta att luras och slingra sig i all evighet. Ta och läs själv i protokollet, hennes beslutsförslag finns på sida 10.

Nu har ju hennes yrkande inte vunnit gehör, det blev en brakförlust vid omröstningen. Men vad säger hon egentligen?

Under hela perioden för medborgardialogen framhöll hon två punkter:

  • Det finns inga pengar utöver ramen som gäller för nämnden.
  • Förslaget vi diskuterar är en framställning från förvaltningen, det politiska beslutet tar vi i nämnden senare.

Nu säger Lena följande:

Vi ansöker om pengar, mycket pengar! [Kom ihåg: det finns inga pengar!]

Om vi inte får pengar … [hur kan man få pengar när inga pengar finns?] , då gäller förvaltningens förslag. [Ett ögonblick, skulle inte politiken bestämma? Inte? Utan återigen … i enlighet med förvaltningen …?]

Det är lurendrejeri, det är inte politik! Man borde kunna stå för sina åsikter och idéer. Om det nu är så att ordföranden i barn- och ungdomsnämnden har kommit till slutsatsen att skolorna skall läggas ner, så ska hon lägga detta yrkande. Inte komma med förslag som leder till nedläggning av skolor men där hon sedan kan undandra sig ansvaret och peka ut andra som boven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.