För andra gången …

För andra gången lyssnade jag på Bert Karlsson. Nu på ”Äldremässan” i Arenan. Mycket aktivitet i Arenan, stort intresse från många besökare. Jag hoppas verkligen att det var enda programpunkten under dagen som helt ägnades åt att lura äldre medborgare och att kasta skit på kommunen.

Bert Karlsson ropades in på scenen av en PR-man på bästa Kiviks-manér. ”Friska ögon” som Bert besitter ska hjälpa oss att förstå hur det kan bli snurr i kommunen, förkunnande den kommunala inkastaren.

Sedan blandade Bert de billigaste porr-vitsar med allehanda berättelser om melodifestivalframgånger, skolmatshistorier, slängkyssar till Götenes kommunledning, allmänna hälsoråd och saftiga uttalanden om förkastligheten av kommunala politiker och förvaltningar i Vänersborg.

Allt med utgångspunkten i att Ursand är a) Sveriges pärla nummer ett, b) Sveriges för närvarande sämsta campinginrättning, för att c) blir en dundersuccé om bara han (Bert) får göra som han vill och d) kommunen fattar att det är bäst att inte hindra honom.

Sämsta bondfångeri, urusel skämtnivå, blandning av halva lögner och halva sanningar, allt med syftet att egga upp opinionen.

Berts ”tal” var torftigt, det saknades inspiration. Applåderna var tveksamma, Bert fick ”ta i” för att få bifall. Inser Bert Karlsson kanske att han felbedömde läget, är den segervissa framtoningen på väg att krackelera? Det känns som om Bert Karlsson förbereder för reträtten när han redan nu kastar dynga på den kommun där han velat lyckas nå senaste och kanske sista affärsframgången.

I övrigt synes Äldremässan åter ha varit en framgång, alltid något glädjande att berätta. Skönt att kunna vara positiv.

P.S.: För 70 minuter i Vänerparken debiterade Bert Karlsson 10.000 kronor, hur mycket kostade den halva timmen idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.