Det gäller att ta för sig

Snart kommer upplösningen. 14 maj skall barn- och ungdomsnämnden kommer till ett beslut, som därefter går vidare till kommunstyrelsen och slutligen till kommunfullmäktige 20 juni. Sedan vet vi vilka skolor som skall användas för undervisning nästa år.

Lokaltidningen TTELA sammanfattar läget ”just nu”: ”Vänsterpartiet har sagt nej, Miljöpartiet vill inte lägga ner skolor, Centerpartiet vill det definitivt inte och Sverigedemokraterna var ganska tydliga om att de också tyckte så vid en debatt i Västra Tunhem den 24 april.” Senare sägs i artikeln också: ”Dessutom deklarerade Välfärdspartiet, med två röster i fullmäktige, i söndags att de inte heller vill lägga ner, några skolor.

Läser man reklambladet Vänersborgaren samma dag så får man veta hur det verkligen förhåller sig: ”Välfärdspartiet gläds över att politikerna i S, V, C, Mp och Sd stöder Välfärdspartiets förslag att Mulltorps skola skall vara kvar.”  Lite senare: ”Vi hoppas att samma partier stöder oss, även när det gäller vårt förslag beträffande de övriga skolor.”  Så formulerar sig Morgan Larsson, Välfärdspartiet himself.

Ta gärna lite oftare en titt i TTELA om du något så när vill hålla jämna steg med hur politiska beslut växer fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.