Åter till vardagen

Visst var det skönt med några dagars påskledighet, hade inget problem med vädret, det finns ju kläder som vi inte hunnit plocka undan. Tisdag dags för däckbyte, därefter undanber jag mig vinterns återtåg. Om tre veckor är det städning på gården, så visst finns det tecken att snart är det vår på riktigt.

Varit på Ursand igår, råkade träffa partikollegan James Bucci. Vi tog ett större antal bilder, spännande att se att det är så mycket på gång. 

Men mest spännande är vår gissningstävling: Har kommunen ånyo slarvat med diariet? Eller fanns det inga ansökningar om bygglov att registrera? Inga ansökningar om dispens gällande strandskyddsregler som kommit in? Eller är det så att jag hörde rätt när jag var och lyssnade på Bert Karlsson för några veckor sedan?

Hur var det han sade, hur var det han menade? Jag uppfattade hans inställning så här: Jag vet vad jag vill, jag vet att det kan bli hur bra som helst – men nu hänger det på kommunen! Vad då ”hänger på kommunen”? Blunda på ena ögat, blunda på båda? Strunta i regelverket och lämna ”fritt fram” för det är ju inte vem som helst, det är ju Bert Karlsson? Undrar vem som har fört kommunens talan så dåligt att det kan bli sådana tolkningar?

På onsdag ska jag vara med om ett samtal som gäller kommunens tankar att steg för steg börja  med att föra över hanteringen av kommunala handlingar från papper till elektroniska filer. Själv kan jag se en mängd fördelar. Men det första utkastet till lösningar accepterar jag inte, det får inte kosta så stora belopp att spara pengar. Även om jag inser att det kanske blir några slantar initialt. Jag är mycket positiv till att använda iPad och GoodReader men jag är inte så övertygad om att alla ledamöter i kommunstyrelsen delar min entusiasm och är villiga att lära sig ”basics”. Vi får se, till juni ska det tas fram ett beslutsförslag.

I juni kommer också en av många motioner från Vänsterpartiet upp på bordet för ett beslut: ”Insatser för ungdomar som vill komma ut på arbetsmarknaden”. Har börjat lite smått att ”läsa på”, läslistan är lång och kan bli längre framöver, är det någon som vill tipsa mig om något, så tar gärna emot förslag med litteraturlänkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.