Skandal är något annat

Så blev beslutet vid dagens sammanträde i socialnämnden att fortsätta entreprenadavtalet med Carema Care ytterligare två år. Avgörandet kom när Morgan Larsson klädde av sig, nu är det bara  ”partiet” han representerar, det fina förklädet ”Välfärd” har fått fläckar och lär inte längre vara möjligt att få rent  under resten av denna mandatperiod.

Men det hela är ingen skandal, som kollegan Lennart Niklasson, S, utbrister. Varje ledamot har sin egen röst och sex av sju förklarade i alla fall varför Carema skulle få lov att fortsätta på tilläggstid.  FP, KD, M och även C motiverade alla sitt beslut. Jag är kritiskt till var och en, men jag kan acceptera att de har tagit ställning. Jag finner det dock motbjudande att sitta en hel lång dag i nämnden, ett höra Morgan Larsson ställa fråga efter fråga (vilket är i och för sig inte är konstigt alls, eftersom det var idag Morgan Larssons andra socialnämndsmöte som han deltog i) – men jag är inte van med att höra något i stil med ”min tärning rullade klart och jag röstar för ….”

Min partikollega Marianne Ramm och jag har båda anmält en skriftligt reservation. Jag vet att Marianne har bättre kännedom om Carema än den jag besitter, så hon kanske vill uttrycka sig på annat och bättre sätt än jag förmår att göra. Men vi har några dagar på oss att formulera våra invändningar mot dagens majoritetsbeslut och vi ska väl använda tiden för lite eftertanke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.