I väntan på …

Visst känns det som en tid där så mycket skulle hända. Men det gör det inte. Allting tycks stå stilla. Tittar jag bakåt så är jag fortfarande oerhört förvånad över att Lars-Göran Ljunggren kunde smita ut bakvägen utan den minsta lilla blessyren. Han sade att han tar det fulla ansvaret – och gick. Än verkar ingen kunna rubba S Anders Larsson, allt vi vet är att han säger att han känner ångest. Gunnar Lidell tycks ha alldeles för mycket medansvar, han bromsar och flyr undan, hal som en ål.

Tittar jag framåt så vet jag inte i vilken riktning vi går. Johan Ekström, FP, som hundra gånger talade om för presumtiva väljare i höstas att han står för förnyelse, stakar sig genom sina anföranden där han åberopar 80-talet, var det bra då så duger det väl också idag. Det som jag väntade mig av Lidell och Ekström var någon sorts deklaration, det här ”vill vi” – varsågod, ni andra får bestämma hur ni vill förhålla er till dessa punkter, här är vår politik för Vänersborg.  I ett antal  kommuner där styret inte är en glasklar majoritets ser jag en policy-förklaring, titta t ex på Motala. Politiska prioriteringar – lokalt utvecklingsprogram, här kan man avläsa färdriktningen, en tydlig avsiktsförklaring.

Vad finns i Vänersborg? Oklarheter på löpande band. Gunnar Lidell låtsas än så länge att han inte ser hur skolan blöder. Att den sociala verksamheten inte kan klara en godtagbar kvalitet inom budgetramen. Han fortsätter med att hålla hemligt avsikten med kommunens gökunge, han borde ju veta att Vänersborg inte klarar missfostret Arena.

Så visst, avsikten att tänka framåt finns kvar hos mig, finns kvar hos alla de nya och spänstiga vänsterpartister som för första gången efter vår stora valframgång har tagit plats i någon av nämnderna. Men det blåser fortfarande en mycket kall vind in från Vänern, genombrottet låter vänta på sig.

Och väntan blir bara längre, onödigt mycket längre, när vi nu skall ägna kraft åt omvalet i regionen.  Jag är mycket benägen att applådera statsveteran Sören Holmberg i hans utspel att ”det kunde lösts på annat sätt”. Nu är det dock som det är och det är av betydelse för oss alla i Västra Götaland vem som tar hand om den politiska ledningen: Vänsterpartiet skall finnas med i ledningen. Regionrådet Sören Kviberg är värd allt stöd – och det är även vår egen Åsa Olin som företräder Vänersborg i regionfullmäktige.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.