Slutet för flyget från Trollhättan

Nu går det undan.

Läste på morgonen en tämligen intetsägande artikel i den lokala tidningen TTELA: ”Pandemin påverkar lokalt linjeflyg”. Två sidor längre fram kompletterades bilden: ”Trollhättan får direkttåg till huvudstaden”.

Igår svarade infrastrukturminister Tomas Eneroth på två interpellationsfrågor av ledamoten Thomas Morell, SD. Frågan ”Bromma flygplats framtid” var riktad till Eneroth, den andra ”Ett överlåtande av Bromma flygplats” ställdes egentligen till näringsminister Ibrahim Baylan. Men det blev Eneroth som svarade på båda frågor. Lars Thomsson, C, deltog också i debatten.

Morell och Thomsson har flera gånger tidigare fört fram hur betydelsefull Bromma flygplats är för transportsektorn i Sverige, det fanns ingen ände i deras brandtal för Brommas fortsatta existens. Än oftare har Eneroth haft anledning att yttra sig om Bromma. Igår var inget undantag, det skriftliga svaret och samtliga inlägg var som alltid: Å ena sidan, å andra sidan – en viktig fråga – måste ta den tid det tar att väga och överväga – respekt för alla synpunkter.

Idag på förmiddag kom ett pressmeddelande på regeringens hemsida: ”Idag, den 21 april, håller miljö- och klimatminister samt vice statsminister Per Bolund och infrastrukturminister Tomas Eneroth en pressträff om ett besked på infrastrukturområdet.

Om ett besked på infrastrukturområdet? Bara för någon dag sedan presenterade Bolund och Eneroth innehållet i infrastrukturpropositionen under rubriken: ”Största ekonomiska ramen någonsin för transportinfrastrukturåtgärder.

Om ett besked …? Hade herrarna glömt något? Sagt något som skulle rättas till?

Regeringen vill lägga ned Brommaflyget. Läs en sammanfattning som nyss publicerades på TTELA:s digitala sida..

Jag får återkomma med länken till utredningsdirektiven.

Och jag får gå genom mina tidigare anteckningar. När jag bläddrar genom tidigare inlägg på min blogg ser jag att jag skrev åtskilliga gånger om Trollhättans flygplats, jag har också haft tre interpellationsdebatter med kommunstyrelsens ordförande. Det blir nu kanske bara en enda till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.