Bra, mycket bra – fler borde lyssna

Fullmäktige igår. Som alltid en sammanfattning på kommunens hemsida. Tämligen intetsägande.

Jag undrar varför flera ledamöter inleder sina korta inlägg med ”Fru ordförande! ledamöter! och ni som fortfarande lyssnar!” Glömmer man att allt som sägs spelas in, att det senare delas upp i kortare avsnitt som finns tillgängliga för alla som vill höra vad som egentligen debatterades under sammanträdet.

Än har vi inte live-streaming, tyvärr, Vänersborg ligger efter. Den bästa servicen får man dock på annat håll – från riksdagen.

Igår var det debatt inför rambeslutet för statens budget 2020. Nu är det klart vilka anslag som lämnas till varje utgiftsområde.

Vänsterpartiets huvudanförande stod Ulla Andersson för. Klart, tydligt, föredömligt. Så även i ett flertal replikskiften hon hade med företrädarna för de andra partierna.

Senare fick Tony Haddou ordet. Jag rekommenderar att ta några minuter för att se och höra hans anförande. (I talarlistan till höger måste man rulla ner rätt så långt, klicka sedan på Tonu Haddou.)

När ”finansen” hade gjort sitt, var det övriga ärenden som debatterades i kammaren. Mitt intresse gällde ett betänkande från socialförsäkringsutskottet med titeln ”Ett socialt hållbart eget boende för asylsökande”. När riksdagen på eftermiddagen röstade, så ställdes utskottets förslag mot två reservationer. I den första var Vänsterpartiet ensam för reservationen, samtliga andra partier röstade för utskottets förslag. I den andra omröstningen avstod Vänsterpartiets ledamöter. S+MP+C+L röstade för utskottets förslag, M och KD röstade för ett förslag från SD.

Vänsterpartiets talesperson är Christina Höj Larsen. Jag mailade till Christina: ”Bra text, väldigt bra struktur i argumentationen, bra framfört. Tack!” Se gärna hennes anförande i efterhand på riksdagens webb-tv, rulla ner till hennes namn och klicka.

I övrigt finns ”allt” från gårdagens debatt i riksdagens kammare i snabbprotokollet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.