Förväntningar inför kvällens fullmäktige?

Det korta svaret är: INGA.

Emellanåt händer det att jag flera dagar i förväg bygger upp förväntningar att det ska vara möjligt att vinna en majoritet för kloka beslut i viktiga ärenden. Då återgår jag många gånger till mina stolpar för inlägg jag vill göra för att försöka vrida kommunstyrelsens beslutsförslag rätt. Det kräver än mer förberedelse, nu när jag inte längre fått möjlighet att redan i kommunstyrelsen kunna påverka.

Men ikväll lär det inte bli något ansträngande möte.

Vid ärendet ”Delårsrapport för Kunskapsförbundet Väst april 2019” begär jag ordet endast om någon ledamot faller för frestelsen att utifrån någorlunda hyfsade redovisningar för årets första fyra månader förkunna ”faran över”. Vet man inte om vad som har hänt ”sedan dess” kan man inte riktigt förstå hur allvarlig situationen fortfarande är, för förbundets ekonomi, men än mer för utbildningens kvalitet. Och framförallt för individer som kommer i kläm. Se t ex dagens artikel i lokaltidningen TTELA ”Inget pengabeslut för nyanlända gymnasieelever”.

Därefter kommer en rad ärenden som knappast lär bli föremål för debatt.

Inte heller punkten ”Interpellation till kommunstyrelsens ordförande – Rimliga villkor för förtroendevalda i alla partier” kräver mer än ett par ord. Det skriftliga svaret innebär ju att debatten skjuts till november, 2½ år efter att Vänsterpartiet skrev motionen.

”2×2” minuter för mig och ”2×2” minuter för kommunstyrelsens ordförande, Benny Augustsson, S, mer tillåter inte regelverket för ett svar på min fråga: ”Hur påverkas den nyss påbörjade konsultinsatsen av förändringen i förvaltningsledningen?” (Jag ser att lokaltidningen TTELA också fortsätter att förundras över att kommunledningen sparkade kommundirektören: ”Politiker kräver regeländring efter Tshibanda tvingats sluta”.)

En lugn tillställning ikväll med andra ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.