”Vi gör ingen skillnad”

Det sker under ett långt fullmäktigemöte en rad replikväxlingar, några som är mer intressanta än andra. Jag tänker på ett inspel och en fråga som gruppledaren för SD i Vänersborg, Anders Strand, riktade till mig efter mitt anförande på punkten utbildning.

Jag berättade för fullmäktige hur Kunskapsförbundet Väst ställs på bar backe, när budgetförslaget säger nej till begärd förstärkning för gymnasieskolan och för vuxenutbildningen. ”Det är ingen bra utveckling för ungdomar, det här bådar inte gott för vuxna människor. Utbildningen kan vara den avgörande skillnaden för den enskilde individen, här kan utbildningen för en i familjen avgöra hela familjens öde. Och här, kära SD, talar vi inte bara om människor som inte har den blågula bakgrunden, här talar vi om alla, här talar vi om många som har gått ur grundskolan utan att ha fullgjort sin skolutbildning.

Anders Strand begärde replik: ”Jag vet inte var Lutz får det ifrån, när det gäller utbildning och skolan. Var någonstans har vi sagt det du påstår?

Jag frågade: ”Du säger: ”det du påstår” – vad är det du syftar till?

Anders Strand igen: ”Vi gör ingen skillnad. Jag tolkar det så att vi gör skillnad. Det gör vi inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.