Åter till vardagen

Men visst var det ett tal som förtjänar att sparas i arkivet. Jonas Sjöstedts 1 maj tal i Göteborg var imponerande väl genomarbetat, skulle tro att alla som var på plats tycker det. Och det var många, 7000 sägs det.

Har man missat, så finns här talets manuskript och här länken till inspelningen.

Sitter och tittar på utskicket av kommunstyrelsens handlingar inför sammanträdet onsdag 8 maj. Om någon undrar: Du är väl inte längre ledamot i kommunstyrelsen, eller hur? Svaret är: Helt korrekt, men jag har varit på plats så länge att jag inte kan koppla bort gamla vanor, vill fortfarande vara påläst, vill fortfarande kunna ta ställning efter att jag har inhämtat kunskap, vill inte hamna i en situation där jag ”tycker” utan att ”veta”. En större del av kommunstyrelsens ärenden går också  vidare till kommunfullmäktige. Då är jag förberedd.

För övrigt lider jag med partikollegor som sent på torsdagen får ett ”paket” med 643 sidor som underlag för ett sammanträde fem dagar senare. Tänker på min motion som jag lämnade in i september förra året: ”Motion om att ompröva hanteringen av ärenden där handlingarna är mycket omfångsrika”. Det sägs att motionen ”beräknas bli behandlad av kommunfullmäktige under våren 2019”.

Jag ser på kommunstyrelsens kallelse ett ärende som jag redan hänvisade till i en motion som jag lämnade in tidigare i veckan. Ärende 20 är: ”Yttrande över årlig avstämning av Trafikförsörjningsprogrammet 2019”.

Det var vid kommunfullmäktige i mars som jag yrkade ett tillägg i ett annat ärende som också gällde trafikplaneringen. Rätt överraskande avslog en tydlig majoritet mitt yrkande. Detta utan att någon överhuvudtaget bemödade sig att gå till talarstolen och invända mot mitt förslag. Nej, helt utan diskussion, nej rakt upp och ner. Endast bifall från V, från MP och från Medborgarpartiet samt från fullmäktiges ordförande, C. Tyvärr röstar ordförande alltid sist i en votering, annars hade kanske några fler ledamöter vaknat upp.

Nu passar jag på att återkomma i en motion, får se hur den landar. Med det tempot som vi har i Vänersborg hoppas jag på ett beslut under våren 2020.

En reaktion på ”Åter till vardagen

  1. Pingback: KS (8/5): Många sidor, mål och Holmen | Stefan Kärvlings blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.