Visst är det fascinerande att via riksdagens webb-tv följa det som nu sägs inför en omröstning vars utgång redan är klart. En salig blandning: något om det som finns på bordet för eftermiddagens votering, några attacker på den andra sidans bristfälliga förslag,  mest dock upprepning av sådant som har sagts åtskilliga gånger i valrörelsen.
På fredag förbrukas talmannens andra tillfälle att få fram en regering. På press-konferensen i morse ställdes frågan om det kommer en tredje omröstning innan jul. Andreas Norlén svarade inte. Är det en djärv gissning att så inte kommer att ske.
Inom tre månader efter en fjärde resultatlös omröstning måste ett extra val genomföras.
I Sverige är söndagen 26 maj dagen för EU-valet.
Är det en orimlig gissning att det mycket väl kan bli en fjärde omröstning om statsministerförslaget onsdag eller torsdag, 27 eller 28 februari?